Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή με θέμα «Από εδώ και από παντού: εκπαιδευτικές αλλαγές και παιδαγωγικές πρακτικές για ένα ανοιχτό σχολείο».

Η Ελληνική Επιτροπή Προσχολικής Αγωγής (Organisation Mondial pour l’Education Préscolaire – Ο.Μ.Ε.Ρ.) διοργανώνει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή με θέμα «Από εδώ και από παντού: εκπαιδευτικές αλλαγές και παιδαγωγικές πρακτικές για ένα ανοιχτό σχολείο». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3, 4 & 5 Νοεμβρίου 2017. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ), το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ και του University College London, Institute of Education.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δώσει χώρο και χρόνο στην παρουσίαση και στην ουσιαστική συζήτηση θεμάτων και προβληματισμών που αφορούν την νέα εκπαιδευτική συνθήκη και να ανοίξει νέες εκπαιδευτικές προοπτικές που μπορούν να λειτουργήσουν σε περιόδους κρίσης σε μια κατεύθυνση ενίσχυσης και διεύρυνσης του ρόλου της εκπαίδευσης. Μέσα από παρουσιάσεις, ανταλλαγές, βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικές δράσεις επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου και να οδηγήσει στη συγκρότηση «κοινοτήτων μάθησης».

Υποβολή εργασιών: Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου καλεί όσους και όσες ενδιαφέρονται να υποβάλουν εργασίες σχετικές με τη θεματολογία του Συνεδρίου  (για τις θεματικές βλ. εδώ) να τις αποστείλουν έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://omepgr2017.weebly.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου